Horní menu

Česky English

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Základní údaje > Aktuality > Projekt Daruj srdce je tu opět!

Projekt Daruj srdce je tu opět!



Datum konání:
1.10.2021
Datum ukončení:
18.10.2021

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové vyhlašuje další ročník výzvy Daruj srdce. Ta vznikla loni ke 30. výročí založení nadace s cílem zapojit studenty do občanské společnosti v duchu odkazu Olgy Havlové. Zapojte se a pomůžete dobré věci!

Při 1. ročníku bylo podpořeno 10 projektů podporujících neziskové organizace v sociální oblasti za celkovou částku 190 tisíc korun a online besedy „Mladí ladí občanskou společnost“, kde byly projekty představeny, se zúčastnilo téměř 50 studentů. Jedním z podpořených projektů byla loni také iniciativa našich studentů!

Veškeré informace (jak se mají studenti zapojit a postupovat, pravidla i kontaktní osoba) jsou uvedené na webových stránkách www.darujsrdce.com

Zde jsou přehledně jednotlivé kroky:

  1. V týmu min. 3 studentů vyhledáte ve svém okolí neziskovou organizaci, která pomáhá v sociální oblasti.
  2. Spojíte se se zástupcem neziskové organizace a společně zjistíte, s čím by potřebovali pomoci, zda jim zrovna něco nechybí nebo co by jim usnadnilo práci.
  3. Vybranou neziskovou organizaci přihlásíte do výzvy Daruj srdce, a to do 18. října 2021 na www.darujsrdce.com a můžete pro ni získat až 20 tisíc korun (projekty vybírá správní rada nadace, finanční příspěvek vyplatí naše nadace přímo vybraným organizacím).
  4. Studenti, kteří se do výzvy přihlásí, obdrží pozvánku na setkání a besedu v Knihovně Václava Havla, která se uskuteční v listopadu 2021. Během akce se vyhlásí 10 vybraných neziskových organizací, které získají finanční podporu.

Video s pozváním pro studenty ZDE

Daruj srdce